درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/3/30 - 10:01:35
تعداد بازدید: 1854
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

وقتی پوتین سکولـاریسمـ را به احترامـ مسلمانان نقض می‌کند
چرا روس‌های جوان حجاب‌ستیز نیستند؟
چرا روس‌های جوان حجاب‌ستیز نیستند؟

نگرش و ارتباط روس‌ها به ادیان و مذاهب مختلف، ربع قرن پس از برچیده شدن دیوارهای آهنین به طرز چشمگیری تغییر کرده و تغییر رویکرد به مذهب به ویژه اسلام در نسل جدید بارزتر است.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از خبرگزاری تسنیم: هر کس که به روسیه سفر کرده باشد محال است با تصویر آشنای خانم‌هایی جا‌افتاده که روسری یا شال به سر دارند مواجه نشده باشد، زنانی که نه تنها مسلمان نیستند بلکه اغلب در عصر ظاهرا دین‌ستیزانه کمونیسم شوروی بالیده‌اند، با این حال به شکلی از حجاب پایبند هستند که ریشه در تاریخ و فرهنگ اسلاوها دارد. امسال با فرا رسیدن ماه رمضان، انتشار نتایج یک نظرسنجی مسئله حجاب را باز در کانون توجهات روس‌ها قرار داد. طبق این نظرسنجی رسمی نزدیک به نیمی از جامعه فدراسیون روسیه و از آن مهمتر تقریبا سه چهارم جمعیت جوان این کشور با پوشش حجاب در مدارس مشکلی ندارند.

این در حالیست که اخیرا برای اولین بار قانون منع حجاب در روسیه توسط حکومت محلی منطقه استاوراپول اجرایی شد و دادگاه عالی روسیه نیز این حرکت را تأیید کرد. اما بعد از اینکه این مسئله به نارضایتی عمومی در مناطق مسلمان‌نشین روسیه تبدیل شد، رئیس‌جمهور به تمام مسؤلین دولت و وزارت علوم روسیه دستور داد تا با جدیت پیگیر این مسئله باشند.

زمانی که دادگاه عالی روسیه تصمیم داشت قانون منع حجاب در مدارس را تصویب کند، (طلعت تاجدین) مفتی اعظم مسلمانان روسیه با نامه‌ای از ولادیمیر پوتین درخواست کرد که مانع از این کار شود. تاجدین در این نامه نوشت: (حجاب، صرفاً از اسلام نیست بلکه هر که حجاب دارد ارزش‌ها را حفظ کرده وعفت عمومی را رعایت می‌کند.)

وی همچنین به روز حجاب اشاره و حجاب را ارزشی انسانی معرفی کرد که در همه ادیان وسنت‌ها به آن تأکید شده است. رمضان قدیرف، رئیس‌جمهور چچن نیز ممنوعیت حجاب را اقدامی مخرب برای جامعه روسی می‌داند به خصوص که این جمهوری خودمختار فدراسیون روسیه متشکل از اقوام و پیروان ادیان مختلف است. در همین راستا قدیرف با نظر خانم (آلگا واسیلیوا) وزیر علوم روسیه مبنی بر احیای قانون منع حجاب در مدارس مخالفت کرد و آن را تحمیل نظر شخصی وزیر علوم دانست. توجیه واسییلوا، جلوگیری از افراط‌گرایی در آستانه میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال 2018 توسط روسیه است. همچنین لزوم تهیه غذای حلال در مدارس و تغییر سیستم و مکانیزم آموزشی متناسب با آیین‌های اسلامی برای دانش آموزان دختر از دیگر دلایل مخالفت با این طرح بود.

اما از نظر پوتین، علی‌رغم اینکه روسیه یک کشور سکولار است، نمی‌تواند در قبال نارضایتی پیروان یک دین مشخص بی‌طرف بماند. رهبر کاریزماتیک روسیه نوین به خوبی می‌داند که باید همیشه با احساسات مذهبی افراد محترمانه برخورد کرد چرا که اگر در جامعه متکثر روسیه با همه طیف‌ها یکسان برخورد نشود، نمایندگان اقلیت احساس نادیده گرفته شدن کرده و سندروم فروپاشی شوروی کمونیستی دوباره در فدراسیون روسیه با 24 قومیت مختلف دوباره فعال خواهد شد.

در نتیجه این فقط کلیسای ارتدوکس نیست که در عصر پوتین شکوفا شده بلکه اسلام هم رسما به عنوان دومین دین کشور یک شکوفایی تاریخی را در روسیه تجربه می‌کند. چالش بر سر حجاب میان کرملین و کابینه در عین حال نمودی از شکاف میان اتحادگرایان مرکزگرا به رهبری پوتین با لیبرال‌های غربگرا در حاکمیت است.

جدید ترین آمار مرکز مطالعه افکار عمومی روسیه درستی تصمیم پوتین را بازتاب می‌دهد.بر این اساس تقریبا نیمی از جمعیت روسیه (47 درصد) بر این باورند که نباید پوشش حجاب در مدارس ممنوع باشد. به گزارش خبرگزاری (ریانوواستی) در سال 2012 تنها 35 درصد روسها با طرح پوشش حجاب در مدارس موافق بودند. در نظرسنجی اخیر تنها 37 درصد از مردم روسیه با پوشش حجاب در مدارس مخالف بوده‌اند و حدودا 13 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نیز دراین مورد شک و تردید دارند.

این نشان می‌دهد که نگرش و ارتباط روس‌ها به ادیان و مذاهب مختلف، ربع قرن پس از برچیده شدن دیوارهای آهنین به طرز چشمگیری تغییر کرده است. تغییر رویکرد به مذهب به ویژه اسلام در نسل جدید بارزتر هم هست. طبق نظرسنجی جدید مرکز مطالعه افکار عمومی روسیه از 1200 جوان بین 18 تا 24 سال، نسل جدید عمدتا موافق آزادی پوشش حجاب در مدارس این کشور هستند. 73 درصد از روس‌های جوان بر این باورند که می‌بایست دانش‌آموزان دختر و بانوان مسلمان را در حق انتخاب پوشش مناسب با مذهب خود آزاد گذاشت تا بتوانند در نهایت آرامش به تحصیل بپردازند.

طبق تحلیلی که تارنمای روس زبان اسلام ریویو( Islamreview.ru ) ارائه داده است، دلیل حجاب‌ستیز نبودن نسل جدید روسیه برخلاف گذشته آن است که اهمیت عناصر مذهبی ادیان دیگر آنها برای روشن‌تر شده است.در مقابل این افراد مسن هستند که با پوشش مو و حجاب مخالف هستند. در واقع، نیمی از مخالفان پوشش مو افراد بالای 45 سال هستند. آتئیست (بی‌دین)‌ها که میراث عصر کمونیسم هستند، بزرگ‌ترین مخالفان طرح آزادی پوشش حجاب هستند. مخالفان حجاب 57 درصد افراد مسن و 56 درصد آتئیست‌های روسیه را شامل می‌شوند.

نسل جدید به مراتب تساهل بیشتری نسبت به پوشش فردی از جمله حجاب نشان می‌دهد که البته تناقضی در این زمینه وجود دارد. در مقابل نسل‌های قبلی عمدتا تربیت‌شده در عصر شوروی تساهل کمتری در زمینه پوشش دارند و با این که ظاهری ساده‌تر و پوشیده‌تر از نسل جدید دارند اما حجاب را یک بدعت جدید و گاه خارجی در جامعه تلقی می‌کنند.

نگارنده با تجربه سفرهای متعدد به اقصی نقاط روسیه و مطالعات چندساله در زمینه اسلام و اسلام‌هراسی در این کشور، مخالفت افراد مسن با حجاب را در یک دیدگاه مزمن و بیگانه‌‌ستیز به جا مانده از تبلیغات دستگاهی قرون گذشته ریشه‌یابی می‌کند.در جامعه روسیه قدیمی‌ترها اسلام را مغایر منافع ملی و تهدیدی برای آینده کشور می‌دانند. در مقابل می‌توان گفت نسل جوان نه تنها به تحمیل عقاید روی خوش نشان نمی‌دهند بلکه با اسلام به عنوان بخشی از فرهنگ جهانی آشنا شده و به شناختی ملموس‌تر از آیین‌های اسلامی نسبت به والدین خود رسیده و درک بیشتری نسبت به مسائل و مشکلات اجتماعی مسلمانان در روسیه پیدا کرده‌اند. همچنین پیامدهای ناگوار و تجربیات تلخ منع حجاب در فرانسه و قزاقستان پیش روی نسلی است که بیش از پیش به رسانه‌های بین‌المللی دسترسی دارد. در چنین شرایطی آینده اسلام در روسیه را باید روشن و شفاف دانست و پیش‌بینی میشود که تا نیمه قرن بیست و یکم مسلمانان وارد مناسبات قدرت در روسیه شوند اگرچه این موضوع مستقیما با تلاش ما برای بازنمایی مثبت از اسلام در سرزمین شمالی‌مان گره خورده است.

*جبرئیل نجفی

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7167


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

فروش دست‌نوشته‌های اینشتین درباره نظریه نسبیت به ارزش میلیون‌ها یورو


ماجرای روزنامه نگار ترکیه که پس از دریافت دوز دوم واکسن کرونا افغانستانی شد


کبوترباز چینی کبوتر بلژیکی را ۱.۶ میلیون یورو خرید


آقای مکرون! این جملات را با دقت بخوانید


نظر قرآن درباره بدقولی چیست؟/ محروم شدن از رحمت خدا در زندگی دنیا و آخرت، اثر دائمی بدقولی است


ویدیو/ ملکه زیبایی پزشک بیماران کرونایی شد


رنگ موهای ترامپ عوض شد!


تجارت پرسود گوشت سگ در ویتنام؛ دستگیری یک زوج برای مسموم کردن ده‌ها سگ و گربه


دختر شایسته هیتلری به ۳ سال زندان محکوم شد


نامه دو زندانی فراری در ایتالیا به نگهبانان: کار مهمی داریم، زود برگردیم


زوج پاکستانی دختربچه پیشخدمت را به خاطر رها کردن طوطی کشتند


زنده به گور کردن یک کودک نوزاد در هند


ایتالیایی خوش‌شانس با ۱۰۰ یورو برنده تابلوی یک میلیون یورویی پیکاسو شد


نخست‌وزیر نیوزیلند را بخاطر قوانین جدید، به داخل کافه راه ندادند


بازیکن ترکیه‌ای پسرش را به‌خاطر کرونا کُشت!


کودک ۵ ساله‌ای که می‌خواست با ۳ دالر لامبورگینی بخرد در بزرگراه متوقف شد


جزیره‌ای که از «کرونا» در امان ماند


مرگ یک زوج آمریکایی با فاصله 6 دقیقه پس از ابتلا به کرونا


نوشیدن ادرار گاو برای مبارزه با ویروس کرونا در هند


کلاه‌برداران اسرائيلی-فرانسوی با جعل چهره لودریان ۵۰ میلیون یورو به جیب زدند


افشای دلیل فرار همسر حاکم دبی


دروازه جهنم دانشمند امریکایی را به لرزه آورد+ فیلم


کودک دو ساله مادراش را از مرگ نجات داد


عشق به فوتبال؛ مردی نامش به «تاتنهام» عوض کرد


جزیره جادویی در دریای چین به‌دنبال غلبه بر ویروس کرونا





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.